Maa-artisokkakeitto

Ylellinen maa-artisokkakeitto, jonka koristeena on voissapaistettuja leipäkrutonkeja, raastettua parmesaania sekä mustatryffelilastuja. Tällä aterialla saat arkiruokaan pientä luksusta!

Ainesosat
4 annosta

1 kg maa-artisokkia
2 dl valkoviiniä
1,2 l kasvisfondia
2 keltasipulia
1 valkosipulinkynsi
4 dl kermaa
2 nippua persiljaa
50 g raastettua parmesaania
40 g mustatryffeliä
4 siivua leipää
25 g voita
3 rkl rapsiöljyä

Tee näin
1. Kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi ja laita kylmään veteen.
2. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Irrota persiljanlehdet ja silppua ne.
3. Lämmitä pata keskilämmölle ja lisää sinne voi. Lisää seuraavaksi sipuli ja valkosipuli. Sekoita.
4. Lisää maa-artisokat, kasvisfondi, valkoviini ja kerma. Anna kiehua 25–30 minuuttia.
5. Maa-artisokkien kypsyessä voit leikata leivästä kuoren pois ja kuutioida leipäpalat. Kun keitto on kypsynyt, lämmitä pannu keskilämmölle/kuumaksi ja lisää voita tai ruokalusikallinen öljyä. Paista leipäkrutongit rapeiksi ja kaada ne talouspaperille kuivumaan.
6. Kun maa-artisokat tuntuvat kypsiltä ja pehmeiltä, soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja maista.
7. Tarjoile keitto suoraan padasta ja lisää krutongit, tryffelilastut, persiljasilppu sekä parmensaaniraaste sen päälle.

Vinkki: Jos et löydä mustaa tryffeliä, voit korvata sen samalla määrällä paahdettuja ja pilkottuja hasselpähkinöitä.

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä