Marcon kalapata

Ruokaisa kalapata täynnä meren herkkuja sekä perunaa, porkkanaa ja selleriä. Lohipaloja ja turskaa hummeriliemessä, päällä katkarapuja ja persiljaa. Tarjoillaan mausteisen ranskankerman kanssa. Ylellinen ateria toimii pyhänä ja arkena.

Ainesosat
4 annosta

400 g turskafilettä
300 g lohifilettä
5 perunaa
1 fenkoli
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
2 punaista paprikaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
5 dl hummerifondia
3 dl valkoviiniä
2 rkl öljyä
1 sitruuna
50 g voita
Suolaa
Mausteinen ranskankerma:
250g ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl harissamaustetta
2 nippua persiljaa
3 rkl kapriksia
1 sitruuna, mehu ja kuori
Sormisuolaa

Tee näin
1. Leikkaa turska ja lohi noin 2 cm kuutioiksi.
2. Leikkaa selleri, paprika, porkkana, fenkoli ja sipuli keskikokoisiksi paloiksi. Silppua valkosipuli pieneksi ja leikkaa perunat neljään osaan.
3. Kuumenna pata. Lisää öljy ja paista selleriä, paprikaa, fenkolia ja sipulia 2–3 minuuttia. Sekoita välillä.
4. Lisää valkoviini, hummerifondi, tomaattimurska ja perunat. Anna kiehua 20–25 minuuttia.
5. Irrota persiljan lehdet ja viipaloi ne, pilko kaprikset, raasta valkosipuli ja sekoita kaikki ranskankermaan.
6. Raasta sitruunankuori ja purista mehu, lisää harissamauste ja viimeistele sormisuolalla.
7. Mausta pata suolalla ja sitruunalla, tarkista maku. Lisää voi ja sekoita.
8. Ota pata pois lämmöltä ja lisää kala. Anna hautua 4 minuuttia. Tarjoa pata heti mausteisen ranskankerman kanssa.
Vinkki: Voit vaihdella makua lisäämällä pataan lorauksen sherryviinietikkaa.

Petra-keittiöt illallinen yhdellä keittolevyllä