Ohraryynirisotto

Syys- ja talvisesongin risotossa on ohraa riisin tilalla. Lehtikaali ja sitruuna tuovat makua esille yhdessä cheddarraasteen ja hienonnettujen kastanjoiden kanssa. Buon Appetito!

Ainesosat
4 annosta

2 dl ohraryynejä
2 keltasipulia
1 kukkakaali
3 nippua lehtikaalia
1 sitruuna
3 dl valkoviiniä
1,5 l kasvislientä
100 g kastanjoita (valmiiksi paahdettuja)
100 g raastettua cheddaria
2 rkl öljyä
Vesikrassia
Suolaa

Tee näin
1. Kuori ja silppua keltasipuli.
2. Irrota lehtikaalin lehdet kovista lehtiruodoista ja huuhtele kylmällä vedellä. Viipaloi kukkakaali ohuiksi siivuiksi.
3. Keitä kasvisliemi.
4. Kuumenna pannu keskilämmölle ja lisää öljy sekä sipuli. Kuullota sipuli.
5. Lisää ohraryynit ja kuullota niitä 2 minuuttia, kunnes ne näyttävät kiiltäviltä.
6. Lisää valkoviini ja puolet kasvisliemestä. Anna kiehua 7–8 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ohraryyneihin. Lisää loput kasvisliemestä sekä kukkakaali. Anna kiehua vielä 7–8 minuuttia.
7. Kun ohraryynit ovat pehmeitä, lisää lehtikaali ja sekoita. Lisää yhden sitruunan mehu, cheddarraaste, karkeasti pilkotut kastanjat ja viimeistele vesikrassilla.

Vinkki: Käytä aina lämmintä lientä tehdessäsi risottoa. Näin ruoanlaitto on yksinkertaista ja nopeaa.

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä