Pohjoismainen pyttipannu

Syksyinen pyttipannu kurpitsasta, makkarasta, porsaankyljestä sekä häränrinnasta. Tarjoillaan dijon-sinapilla maustetun ranskankerman kanssa. Aterian nauttiminen suoraan padasta päin on hauskaa – ja säästää tiskeissä.

Ainesosat
4 annosta

250 g kypsää häränrintaa
250 g savustettua porsaankylkeä
4 lihaisaa makkaraa
1 myskikurpitsa
2 punasipulia
1 keltasipuli
2 nippua persiljaa
Säilykepunajuuria
50 g voita
2 rkl rapsiöljyä

Sinappinen ranskankerma:
250 g ranskankermaa
3 rkl dijon-sinappia
1 sitruuna

Tee näin
1. Leikkaa häränrinta ohuiksi siivuiksi ja makkara puolen sentin paloiksi. Kuutioi porsaankylki makkaran kanssa samankokoisiksi paloiksi.
2. Kuori kurpitsa ja leikkaa se suuriksi kuutioiksi.
3. Kuutioi kelta- ja punasipuli.
4. Irrota persiljanlehdet ja huuhtele ne. Leikkaa ne sitten karkeaksi silpuksi. Halkaise säilykepunajuuret kahtia.
5. Sekoita ranskankermaan sinappi ja sitruunanmehu sekä -kuori.
6. Lämmitä korkeareunainen paistinpannu (tai valurautapannu) kuumaksi. Lisää voi ja öljy.
7. Lisää sipuli, kurpitsa, porsaankylki ja makkara pannulle, ja paista 3–4 minuuttia. Sekoita välillä.
8. Lisää viimeisenä häränrinta, paista sitä 2 minuuttia ja viimeistele ripottelemalla päälle persiljaa, punajuurenpaloja ja sinapinmakuista ranskankermaa.

Vinkki: Voit vaihdella koostumusta korvaamalla jonkin liha-aineksen esimerkiksi vihanneksella, kuten porkkanalla, juurisellerillä tai perunalla.

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä