Sieni-halloumileivät

Lämpimiä leipiä ja sieniä, pinaattia sekä halloumia

Herkullisia leipiä, Pohjolan sieniä ja Välimeren halloumia. Leipä päällystetään raastetulla parmesaanilla ja koristellaan vesikrassilla. Ruokaisa välipala tai kevyt ateria koko perheelle yhdessä nautittavaksi.

Ainesosat
4 annosta

4 viipaletta vaaleaa leipää
200 g siitakesieniä
200 g osterivinokkaita
200 g suppilovahveroita
2 keltasipulia
1 valkosipulinkynsi
100 g pinaattia
200 g halloumia
50 g voita
2 rkl rapsiöljyä
50 g parmesaaniraastetta
Vesikrassia
Sormisuolaa
Mustapippuria

Tee näin
1. Leikkaa siitakesienet kahtia ja pilko osterivinokkaat pieniksi paloiksi.
2. Kuori ja silppua sipuli.
3. Viipaloi halloumi ja murra se pieniksi paloiksi. Huuhtele pinaatti.
4. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää voi sekä öljy.
5. Lisää sipuli ja kuullota se. Lisää sienet. Paista kuumalla pannulla 3–4 minuuttia.
6. Lisää lopuksi halloumi ja pinaatti, paista vielä minuutti ja siirrä seos sivuun.
7. Kuivaa pannu talouspaperilla ja laita se takaisin kuumalle levylle, lisää öljyä ja paista leipä kullanruskeaksi.
8.Lisää sienet paistetulle leivälle, päällystä parmesaanilla, vesikrassilla, sormisuolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: Voit käyttää reseptin sienien tilalla myös muita suosikkisieniäsi.

 

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä