Siiderissä keitetyt sinisimpukat

Simpukat keitetään Astrakan-siiderissä ja tarjoillaan paahtoleivän sekä sitruuna-aiolin kanssa. Nauti padallisesta persiljalle tuoksuvia simpukoita, jotka valmistuvat muutamassa minuutissa!

Ainesosat
4 annosta

1 kg sinisimpukoita
2 valkosipulinkynttä
2 keltasipulia
3 nippua persiljaa
3 dl Astrakan-siideriä tai muuta kuivaa siideriä.
4 viipaletta vaaleaa leipää
3 rkl rapsiöljyä
Sormisuolaa
Mustapippuria
Aioliin:
300g majoneesia
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna, mehu ja kuori
Mustapippuria ja suolaa

Tee näin

1. Huuhtele sinisimpukoita kylmässä vedessä kaksi minuuttia (ettei niihin jää hiekkaa).
2. Kuori ja silppua keltasipuli ja valkosipuli. Irrota persiljasta lehdet ja silppua ne.
3. Sekoita majoneesiin valkosipuli, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.
4. Kuumenna pata. Lisää öljy ja kuullota sipuli siinä.
5. Lisää simpukat ja siideri, peitä kannella ja anna kiehua voimakkaasti 3–4 minuuttia.
6. Nosta kansi varovasti. Ripottele päälle persiljasilppu, hieman sormisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile heti paahtoleivän ja aiolin kanssa.

Vinkki: Voit vaihdella makua korvaamalla Astrakan-siiderin omalla suosikkisiiderilläsi.

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä