Turskataco

Valkosipulin, fenkolin ja kuminan makuista turskaa sekä avokadomajoneesia tortillaleivällä. Nauti meksikolaisesta klassikosta pohjoismaisella vivahteella jo perjantaina!

 Ainesosat
4 annosta
2 turskafilettä, 225 gr/kappale
4 tortillaleipää
3 nippua lehtikaalia
1 rasiallinen alfaituja
1 fenkoli
2 sitruunaa
1 salaatinpää
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl kuminaa
2 nippua tilliä
2 nippua persiljaa
2 rkl rapsiöljyä

 Avokadomajoneesi: 
250 g majoneesia
2 avokadoa
Yhden sitruunan kuori
Mustapippuria

 Tee näin
1. Leikkaa turskafileet pieniksi kuutioiksi.
2. Revi lehdet irti lehtikaalin kovista lehtiruodeista ja huuhtele ne sitten kylmällä vedellä.
3. Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunoiden kuoret.
4. Siivuta fenkoli. Irrota tillin ja persiljan lehdet ja leikkaa ne karkeaksi silpuksi.
5. Poista kivi ja kaavi avokado kuorestaan. Sekoita muusattu avokado majoneesiin ja sitruunankuoreen. Mausta mustapippurilla.
6. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sipuli ja valkosipuli, sekoita. Lisää turska, fenkoli, lehtikaali ja kumina. Paista noin 2 minuuttia. Sekoita välillä. Viimeistele lisäämällä silputtu tilli ja persilja sekä sitruunankuori.
7. Laita avokadomajoneesia tortillaleivän päälle ja lisää vastapaistettu tacotäyte suoraan pannulta. Päällystä salaatilla. Taittele ja nauti!

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä