Vasikanleike

Vasikanleike, joka paistetaan á la minute. Päällystetään persiljalla, kananmunankeltuaisella ja piparjuurella. Tarjoillaan raikkaan vihersalaatin ja sitruunan kera. Niin yksinkertaista ja pippurisen herkullista!

Ainesosat
4 annosta

4 vasikanleikettä sisäpaistista, 160 g/kappale
2 nippua persiljaa
1/2 piparjuuri
4 kananmunankeltuaista
2 rkl rapsiöljyä
50 g voita
1 sitruuna
Suolaa ja mustapippuria

Vihersalaatti
1 salaatinpää
1 punasikuri
1 roomansalaatti
1 sitruuna
2 rkl oliiviöljyä

Tee näin
1. Aseta leikkeet vadille. Suolaa ja pippuroi ne molemmin puolin.
2. Huuhtele persilja ja irrota lehdet. Leikkaa ne sitten karkeaksi silpuksi.
3. Riko munat ja erottele keltuaiset. Valkuaiset voi käyttää muuhun ruoanlaittoon. Kuori ja raasta piparjuuri.
4. Lämmitä paistinpannu keskikuumaksi/kuumaksi, lisää sekä öljyä että voita.
5. Paista leikkeitä noin 2 minuuttia per puoli.
6. Aseta leikkeet lautasille, ripottele päälle piparjuurta ja persiljaa. Lisää päälle keltuainen. Tarjoile vihersalaatin ja sitruunanlohkon kanssa.

Vinkki: Vasikanleikkeen voi tarjoilla paneroituna munassa ja korppujauhoissa.

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä