Vasikkapata Spezzatino

Vahva vasikkapata perunakuutioiden ja kesäkurpitsan kera. Vasikkafondiin sekoitetaan valkoisia papuja, oliiveja ja tomaattimurskaa. Makua lisäävät myös salvia ja rosmariini. Yhtä hyvää kuin pitkään haudutettu pata – vaikka tämän annoksen saat pöytään jo puolessa tunnissa!

Ainesosat
4 annosta

500 g vasikan patalihapaloja
1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
500 g tomaattimurskaa
5 dl vasikkafondia
2 dl valkoviiniä
200 g siemenettömiä oliiveja
200 g keitettyjä valkopapuja
8 perunaa
1 nippu rosmariinia
1 nippu salviaa
1 sitruuna
1 rkl harissamaustetta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä

Tee näin
1. Leikkaa kesäkurpitsa ja perunat suuriksi kuutioiksi. Viipaloi punasipuli ja silppua valkosipuli.
2. Irrota rosmariinista ja salviasta lehdet ja silppua ne hienoksi.
3. Kuumenna pata ja lisää siihen oliiviöljy, sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa.
4. Lisää sitten lihapalat, rosmariini ja salvia. Anna paistua 3–4 minuuttia ja sekoita välillä.
5. Lisää valkoviini, tomaattimurska, vasikkafondi, harissa, perunat, oliivit ja valkopavut. Anna kiehua 20–30 minuuttia.
6. Raasta sitruunankuori ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Valmis tarjoiltavaksi!

Vinkki: Kypsymisaikaa voi vielä lyhentää leikkaamalla lihapalat pienemmiksi.

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä