Vihreää parsaa ja savulohta

Lämminsavulohta ja kirjolohenmätiä parsapedillä, koristeena tilliä ja sitruunaa. Herkullinen ateria sekä meren että maan antimista samalla lautasella.

Ainesosat
4 annosta

2 nippua parsaa
4 nippua tilliä
2 punasipulia
2 tomaattia
1 sitruuna
100 g kirjolohenmätiä
400 g lämminsavulohta

Vinegrettiin:
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
Suolaa

Tee näin
1. Kuori parsat ja leikkaa pois noin 2 cm tyvestä. Sido parsat nipuksi, jolloin ne on helpompi nostaa kiehuvasta vedestä myöhemmin.
2. Kuori ja kuutioi punasipuli. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
3. Irrota tillinlehdet varsista ja leikkaa ne karkeaksi silpuksi. Raasta sitruunankuori.
4. Paloittele lämminsavulohi mielellään vähän erikokoisiksi paloiksi.
5. Sekoita yhteen dijon-sinappi, valkoviinietikka ja vesi. Mausta hyppysellisellä suolaa.
6. Kiehauta kattilassa suolalla maustettua vettä. Lisää parsa kiehuvaan veteen ja anna kiehua 3–4 minuuttia.
7. Tarjoa parsa syvältä lautaselta, ripottele päälle punasipulia, tomaattia ja sitruunankuorta. Lisää päälle lohi, kirjolohenmäti, tilli sekä sitruunalohkot. Mausta mustapippurilla ja lusikoi päälle vinegrettiä.

Petra-keittiöt Illallinen yhdellä keittolevyllä