Pohjoismainen ruokamatka

Huomisen keittiössä keitetään kotimaisia ruoka-aineksia. Pohjoismainen ruoka on nousemassa arvoonsa. Tutkimukset osoittavat että pohjoismainen ruoka on vähintäänkin yhtä ravintorikasta kuin Välimeren maiden ruokavalio. Erityisesti nyt on taas löydetty uudelleen vanhat perinteiset mahtavat raaka-aineet ja niille uusia nykyaikaisia kokkaustapoja

Petra-keittiöt ruokamatka Veikkaala

1. Veikkaala, Suomi

"Amazonin acai marjalle ja Kiinan goji marjalle kaikki kunnia, mutta omissa metsissämme meillä on kaikki ravintoaineet ja hyödyt joita tarvitsemme."

Petra-keittiöt ruokamatka Skärholmen

2. Skärholmen, Ruotsi

"Kulttuurit kohtaavat toisensa - mutta kaikki haluavat tuoreita kasviksia"

Petra-keittiöt ruokamatka Anderslöv

3. Anderslöv, Ruotsi

"Ei ole enää tilapäinen trendi, että luonnollinen ruoka on olennainen osa pohjoismaista keittiötä."

Petra-keittiöt ruokamatka Skarnsundet

4. Skarnsundet, Norja

"Kun syöt kalaa joka on kalastettu itse, siinä on hyvin pieni ekologinen jalanjälki. Mitä enemmän käytät luonnonläheisesti ja paikallisesti tuotettua, sitä kevyempi on "jalanjälkesi"."

Petra-keittiöt ruokamatka Mokk

5. Mokk, Norja

"Mikä erottaa pohjoismaisen ruuan on luonto; norjalainen teeri saa sen erityisen ja uniikin makunsa luonnosta jossa se elää."

Petra-keittiöt ruokamatka Helsinge

5. Helsinge, Tanska

"Ruoka pitäisi olla tuoretta. Vain muutama tunti sadonkorjuun jälkeen, esimerkiksi kolmannes vihannesten vitamiineja ja tuoksuja katosi."

Petra-keittiöt ruokamatka kartta
Petra-keittiöt ruokamatka puolukanvarpu

Ottaakseen pohjoismaisen ruuan omakseen ja tarkastellakseen kuinka se tulee parhaiten oikeuksiinsa, olemme olleet yhteistyössä ruokajournalisti Bella Linden ja kuvaaja Lena Granefeltin kanssa ja tehneet kulinaarisen matkan läpi pohjoismaiden. 

 

 Se osoitti, että gourmetruokaa kasvaa metsissämme sekä superfoodeja talojemme kulmilla. Lähde jännittävälle makumatkalle metsiin ja tuntureille ja inspiroidu luonnon antimista. Ota osaa henkilötarinoihin ja odottamattomiin makuelämyksiin sekä katso ihanat reseptit joita voit kokata kotona.