Vinkit keittiövalaistukseen

TOP 4 asiat jotka kannattaa huomioida keittiön valaistuksessa.

Petra-keittiöt Elena 793H
Petra-keittiöt ledlista valaistus sokkelissa
Petra-keittiöt nainen ja buffet
Petra-keittiöt referenssikuva  Ovimalli Frida 631 Suunnittelu Mari Oksanen
Petra-keittiöt referenssikuva  Ovimalli Saara 281 Suunnittelu Mari Oksanen
Petra-keittiöt Loudspeaker kaiutin seinäkaapin alle ja kylpyhuoneeseen

Uuden keittiön suunnittelussa valaistuksen valinta on tärkeä asia. Tässä neljä vinkkiämme, joita kannattaa pohtia.

1. Missä valaistusta tarvitaan?

Jo suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä, missä päin keittiötä valaistusta tarvitaan. Voit valaista koko huoneen eri valoratkaisuilla, mutta tärkeintä on kuitenkin valaista keittiön toiminta-alueet.

2. Keittiön eri alueiden valaisu

Keittiökalusteiden alle sijoitetut kohdevalaisimet sopivat erinomaisesti alueille, joissa ruoanlaitto ja siivous tapahtuvat. Nämä valaisimet eivät synnytä juurikaan varjoja ja pysyvät viileinä. Jos haluat säätää valaistusta tunnelman mukaan, suosittelemme ruokailualueelle himmeämpää valaistusta, joka antaa pehmeää loistetta. Valaistusta voi hyödyntää myös kauniimpien keittiökoristeiden tai suunnittelun yksityiskohtien korostamisessa.

3. Oikealla valaistuksella luot tunnelmaa

Valaistus on erinomainen keino tavoitella haluamaasi tunnelmaa keittiössä. Kaipaatko rentoa ja rauhallista tunnelmaa vai haluatko keittiöstäsi elähdyttävän ja inspiroivan? Mieti, mitä valaistukseltasi haluat.

4. Mikä keittiön lamppu oikeastaan on?

Tavallisesti ajatellaan, että tietyntyyppiset lamput sopivat keittiöihin paremmin. Paras neuvo optimaalisen valaistuksen saavuttamiseksi on kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja valaistusjärjestelyjä. Ehkä huomaat, että olohuoneesi lattialamppu toimiikin paremmin keittiössä! Haasta siis käsityksesi keittiövalaisusta.

Keittiöasiantuntijamme ovat aina käytettävissäsi. Käy liikkeissämme, varaa tapaaminen tai soita meille, ja autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen valaistuksen juuri sinun keittiöösi.