Vihreys muuttaa sisätiloihin

Vihreästä keittiöstä terveyttä ja inspiraatiota

Petra-keittiöt - Vihreys muuttaa sisätiloihin

Lähellä kasvatetusta kotona kasvatettuun

Yli puolet Euroopan väestöstä asuu kaupungeissa, jotka kasvavat yhä suuremmiksi. Kun ihmiset muuttavat pois maaseudulta, luonto seuraa näköjään perässä. Suurkaupunkien asukkaat viljelevät yhä enemmän kotona. Viljelmät vaihtelevat aina kasvilaatikoista vihannesviljelmineen huviloiden puutarhoihin, parvekkeiden tomaatti-istutuksiin, papuihin ikkunalaudalla ja tietenkin yrttiruukkuihin keittiössä. Kotona kasvattaminen on kestävää kehitystä tulevaisuuden kannalta, mutta sen lisäksi se saa raporttien mukaan ihmiset voimaan paremmin.

Vihreä trendi laajenee myös sisustukseen

Jotain on nyt tapahtunut. Kasvit eivät enää tyydy olemaan mausteina keittiössä. Ne ovat laajentaneet reviiriään ja tulleet osaksi asuintilaa. Sisustuslehtien sivuilla ja design-blogeissa esitellään vihreitä sisustusvinkkejä. Tämä trendi vain jatkaa kasvamistaan.

Riippuvista kasveista tulee yhä yleisempiä ja niitä varten kehitellään erilaisia ruukkuja ja muita ratkaisuja. Nyt nähdäänkin vinkkejä siitä, miten kasveja voi istuttaa vaikkapa koeputkiin ja kuinka lasikuvuista saa tehtyä pienen kasvihuoneen. Antamalla kasvien toimia tapettina koko seinästä tulee vehreä. Yksi merkki tämän sisustustrendin suuruudesta on se, miten nykyään kalusteita ja sisustuselementtejä sovitetaan kasveihin eikä pelkästään toisinpäin.

Petra-keittiöt - Vihreys muuttaa sisätiloihin
Petra-keittiöt - Vihreys muuttaa sisätiloihin

Vihreä keittiö on sekä terveellinen että inspiroiva

On yleisesti tiedossa, että viherkasvit rauhoittavat ja lisäksi puhdistavat sisäilmaa. Sitä harvemmin kuitenkaan ajatellaan, että ne luovat myös tiloja, joissa voi ladata akkuja. Anna siis kasvien kasvaa ja vallata yhä suurempi alue keittiöstäsi – sekä ruokana että sisustuselementtinä.

Petra-keittiöt - Vihreys muuttaa sisätiloihin
Petra-keittiöt - Vihreys muuttaa sisätiloihin
Petra-keittiöt - Vihreys muuttaa sisätiloihin

Luokka: Blogi

Luonnonläheiset sävyt - Huurre

Keittiötrendit vuonna 2022 Blogi

Poikkeuksellinen aika on luonut uusia vivahteita myös asumiseen. Vuonna 2022 toiveina ovat hybridikoti, elämää kestävä keittiö ja rauhalliset värit yllättävillä yksityiskohdilla.

Lue lisää aiheesta Keittiötrendit vuonna 2022
Petra-keittiöt Willa ovimalli Sandra

Vuoden 2021 keittiötrendeissä näkyvät luonnonläheiset sävyt Blogi

Tämän vuoden keittiötrendeissä näkyvät maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit, jotka tuovat kotiin rauhoittavaa tunnelmaa. Luonnosta inspiraationsa saavat värit kestävät aikaa ja muuttuvia väritrendeijä. Keittiön värimaailma on yhä vahvempi osa koko kodin tunnelmaa ja värimaailmaa.

Lue lisää aiheesta Vuoden 2021 keittiötrendeissä näkyvät luonnonläheiset sävyt
Petra-keittiöt Emma 146

Neljä asiaa, joita kannattaa miettiä keittiökaapistoja valitessa Blogi

Lue lisää aiheesta Neljä asiaa, joita kannattaa miettiä keittiökaapistoja valitessa
Petra-keittiöt Emma

7 vinkkiä, miten vältät yleisimmät virheet keittiösuunnittelussa Blogi

Keittiöremontti on iso projekti, jossa on tehtävä paljon päätöksiä ja otettava huomioon monta seikkaa. Tässä seitsemän vinkkiä siihen, miten välttää yleisimmät virheet, joita uuden keittiön suunnittelussa usein tehdään.

Lue lisää aiheesta 7 vinkkiä, miten vältät yleisimmät virheet keittiösuunnittelussa