Vuoden 2021 keittiötrendeissä näkyvät luonnonläheiset sävyt

Tämän vuoden keittiötrendeissä näkyvät maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit, jotka tuovat kotiin rauhoittavaa tunnelmaa. Luonnosta inspiraationsa saavat värit kestävät aikaa ja muuttuvia väritrendeijä. Keittiön värimaailma on yhä vahvempi osa koko kodin tunnelmaa ja värimaailmaa.

Luonnonläheiset sävyt - Ukkonen

Vuonna 2020 vietimme enemmän aikaa kotona kuin koskaan aiemmin. Suuri osa jokapäiväisestä arjesta, kuten työskentely, yhdessäolo sekä vapaa-aika ja harrastukset, tapahtuvat saman katon alla. Uudenlainen arki näkyy sisustusratkaisuissa ja vaikuttaa myös keittiösuunnitteluun ja -trendeihin.

– Arki keskittyy monessa kodissa keittiön ympärille, ja keittiön tulee palvella monia erilaisia tarpeita. Keittiössä laitetaan ruokaa ja seurustellaan, mutta myös tehdään töitä ja läksyjä. Keittiö on kodin sydän, joka määrittää koko kodin tunnelmaa vahvasti. Tämä on hyvä ottaa huomioon myös keittiön värivalinnoissa, kertoo Petra-keittiöt valmistavan Novartin kaupallisen tuotevalikoiman johtaja, sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen.

Keittiöön valitaan nyt luonnonläheisiä sävyjä, jotka luovat pehmeän ja rauhoittavan ilmeen koko kotiin. Luonto näkyy sävyjen lisäksi vahvasti myös materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi työtasoissa suosittuja materiaaleja ovat kivi ja kvartsi, jotka ovat niin ikään pitkäikäisiä ja kestäviä valintoja.

Petra-keittiöiden väreissä inspiraationa pohjoinen luonto

Petra-keittiöiden maalattujen ovien valikoimaan on saatavilla useita, luonnosta inspiraationsa saavia värejä. Väreille on annettu myös uudet, luonnosta kumpuavat nimet.

– Väreissä on muun muassa se monien metsästämä täydellinen harmaan sävy ja kaksi erilaista vihreää. Valkoistakaan ei ole unohdettu. Puhtaan valkoisen rinnalle ovat nousseet murretut valkoisen ja vaaleanharmaan sävyt, jotka sopivat kauniisti luonnonmateriaaleihin, sanoo Kokkonen.

Luonnonläheiset värit viitoittavat tietä värikylläisempiin koteihin. Keittiön sävymaailmasta voi luoda inspiroivan jatkumon myös kodin muihin tiloihin.

– Toivomme, että moni ihastuu väreihin ja uskaltaa valita kotiinsa juuri itseä puhuttelevat sävyt. Maalattujen sävyjen lisäksi trendikkäitä värejä löytyy myös huolettomammalle asujalle sopivasta supermattalaminaatti-ovimallistostamme. Jatkossa tulemme näkemään yhä rohkeampaa värien käyttöä keittiössä ja koko kodissa. Olemme ehdottomasti siirtymässä värikkäämpään vuosikymmeneen, innostaa Kokkonen.

Luonnonläheiset sävyt - Pilvi

Pilvi

Pehmeä vaaleanharmaa luo kodikkaan tunnelman. Väri on helppo yhdistää beigen, harmaan tai vaalean puun sävyihin, ja se sopii ovivalinnasta riippuen niin moderniin kuin maalaismaiseenkin keittiöön.

Luonnonläheiset sävyt - Havu

Havu

Maanläheinen vihreä muistuttaa metsän sävyjä ja sopii luonnonmukaisiin materiaaleihin ja väreihin.

Luonnonläheiset sävyt - Sammal

Sammal

Trendikäs ja rauhoittava tummanvihreä sävy. Puun seurassa lämmin ja harmoninen, mustan rinnalla tyylikäs.

Luonnonläheiset sävyt - Ukkonen

Ukkonen

Täydellinen, ajaton harmaan sävy, jonka intensiivisyys riippuu sisustuksen muista väreistä. Sävy on voimakkaampi valkoisen kanssa, ruskean sävyjen rinnalla puolestaan rauhoittavampi.

Luonnonläheiset sävyt - Huurre

Huurre

Puhtaan valkoinen saa tilan tuntumaan suurelta ja valoisalta. Pelkistetty valkoisena, luonnonläheinen puun sävyjen kanssa, minimalistinen mustilla yksityiskohdilla.

Luokka: Blogi