Tietosuojakäytäntö

Rekisterinpitäjä

Novart Oy osana Nobia-konsernia
Petra keittiöt, A la Carte -keittiöt, Keittiömaailma
Kouvolantie 225, 15560 Nastola
Puh. +358 (0) 207 730 730
Faksi +358 (0) 3 5899 464
Sähköposti tiedotus@keittiomaailma.fi

Toimitusjohtaja: Kari Roos

Y-tunnus: FI14402828

A) Tämä ilmoitus

Yhteenveto – Tämä ilmoitus
Tässä ilmoituksessa selitetään, kuinka käsittelemme henkilötietoja. Tätä ilmoitusta saatetaan muokata tai päivittää ajoittain, joten tarkista se säännöllisesti päivitysten varalta.

Jokainen alla olevassa osassa (Q) mainittu rekisterinpitäjänä toimiva yhtiö julkaisee tämän ilmoituksen (yhteisesti, "Nobia", "me", "meitä" ja "meidän") ja osoittaa sen rekisteröidyille. Rekisteröityjä ovat asiakkaat, sivustoillamme vierailevat, sovellustemme käyttäjät, muut tuotteidemme ja palveluidemme käyttäjät ja tiloissamme vierailevat (yhteisesti, "sinä"). Tässä ilmoituksessa käytettyjen termien määritelmät selitetään osan (Q) alla.

Tätä ilmoitusta voidaan muokata tai päivittää ajoittain käsittelykäytäntöjemme tai soveltuvan lainsäädännön muutoksia noudattaen. Suosittelemme, että luet tämän ilmoituksen huolellisesti ja palaat tälle sivulle säännöllisesti tarkastaaksesi muutokset, joita saatamme tehdä tämän ilmoituksen ehtojen mukaisesti.

(B) Henkilötietojen kerääminen

Yhteenveto - Henkilötietojen kerääminen
Keräämme ja hankimme henkilötietoja seuraavasti: kun kyseiset tiedot toimitetaan meille (esim. kun otat meihin yhteyttä), kanssasi solmimamme liikesuhteen kestäessä (esim. jos teet ostoksen), kun teet henkilötiedoistasi julkisia (esim. jos teet meistä julkaisun sosiaalisessa mediassa) tai kun lataat, asennat tai käytät jotakin sovellustamme. Lisäksi, kun käyt sivustoillamme, rekisteröidyt käyttääksesi jotakin sivustoistamme, sovelluksistamme, tuotteistamme tai palveluistamme taikka kun käytät jonkin kolmannen osapuolen sisältöä tai mainoksia sivustollamme tai sovelluksessamme. Saatamme myös saada henkilötietoja sinusta kolmansilta osapuolilta (esim. lain täytäntöönpanoviranomaisilta).

Henkilötietojen kerääminen: Keräämme ja hankimme henkilötietoja sinusta seuraavista lähteistä:
• Meille toimitetut tiedot: Hankimme henkilötietoja, kun ne toimitetaan meille (esim. kun otat meihin yhteyttä sähköpostin tai puhelimen ja jonkin muun kanavan kautta, tai kun annat meille käyntikorttisi tai lähetät työhakemuksen).
• Suhdetta koskevat tiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja liikesuhteessamme sinuun normaaliin tapaan (esim. tarjoamme sinulle tai työntekijällesi palvelun).
• Tiedot, jotka teet julkisiksi: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, jotka selvästi itse julkistat, myös sosiaalisen median kautta (saatamme esimerkiksi kerätä tietoja sosiaalisen median profiilista, jos teet meistä julkaisun).
• Sovellustiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, kun lataat tai käytät jotakin sovelluksistamme.
• Sivuston tiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, kun vierailet jollakin sivustoistamme tai käytät sivustolla tai sivuston kautta käytettävissä olevia ominaisuuksia tai toimintoja.
• Rekisteröintitiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja, kun käytät tai rekisteröidyt käyttääksesi jotakin sivustoistamme, sovelluksistamme, tuotteistamme tai palveluistamme.
• Sisältö ja mainostustiedot: Jos olet tekemisissä jonkin kolmannen osapuolen sisällön tai mainostuksen kanssa sivustollamme tai sovelluksessamme (mukaan lukien kolmannen osapuolen lisäohjelmat ja evästeet), saamme henkilötiedot asianmukaiselta kyseisen sisällön tai mainostuksen ulkopuoliselta tarjoajalta.
• Kolmannen osapuolen tiedot: Keräämme ja hankimme henkilötietoja kolmansilta osapuolilta, jotka tarjoavat ne meille (esim. luottotietolaitokset, lain täytäntöönpanoviranomaiset, jne.).

(C) Henkilötietojen luominen

Yhteenveto - Henkilötietojen luominen
Me luomme sinusta henkilötietoja (esim. tietueet vuorovaikutuksesta kanssamme).

Tietyissä olosuhteissa me luomme sinusta henkilötietoja, kuten tietoja vuorovaikutuksestasi kanssamme tai ostohistoriaasi koskevia tietoja.

(D) Käsittelemiemme henkilötietojen luokat

Yhteenveto - Käsittelemiemme henkilötietojen luokat
Me käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi (esim. nimesi), väestötietoja(esim. ikäsi), yhteystietojasi (esim. osoitteesi), tietueita suostumuksistasi, ostotietojasi, maksutietojasi (esim. laskutusosoitteesi), sivustoihimme ja sovelluksiimme liittyviä tietoja (esim. käyttämäsi laitteen tyyppi), työnantajasi tietoja (silloin kun se on relevanttia), tietoja sisältömme käytöstä, ja kaikkia meille toimittamiasi näkemyksiä ja mielipiteitä.

Käsittelemme sinusta seuraavia henkilötietoryhmiä:
• Henkilökohtaiset tiedot: annetut nimet, käytetty nimi ja valokuva
• Väestötiedot: sukupuoli, kansallisuus, tervehdys, nimike ja valitut kielet
• Yhteystiedot: osoitetiedot, puhelinnumero, sähköpostiosoite, tiedot henkilökohtaisista avustajista (silloin kun sovellettavissa), Messengerin yhteystiedot, verkkoviestitystä koskevat tiedot ja sosiaalista mediaa koskevat tiedot.
• Suostumusta koskevat tiedot: tietueet kaikista antamistasi suostumuksista sekä niiden päivämääristä ja kellonajoista, suostumuksen tapa ja siihen liittyvät tiedot (esim. suostumuksen aihealue).
• Ostotiedot: tietueet ostoista ja hinnoista, vastaanottajan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä asennusohjeet. 
• Maksutiedot: laskutustiedot, maksutiedot, laskutusosoite, maksutapa, maksumäärä, maksupäivä ja šekkitiedot.
• Sivustojamme ja sovelluksiamme koskevat tiedot: laitteen tyyppi, käyttöjärjestelmä, selaimen tyyppi, selainasetukset, IP-osoite, kieliasetukset, päivämäärät ja ajat, jolloin sivustolle on otettu yhteys, sovelluksen käyttötilastot, sovellusasetukset, päivämäärät ja ajat, jolloin sovellukseen on otettu yhteys, sijaintipaikkatiedot ja muut tekniset tietoliikennettä koskevat tiedot (jotkut niistä saattavat olla henkilötietoja), käyttäjätunnus, salasana, tietoturvan kirjautumistiedot, käyttötiedot, kootut tilastolliset tiedot.
• Työnantajaa koskevat tiedot: kun olet meihin yhteydessä kolmannen osapuolen työntekijänä, työnantajasi nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sikäli kuin se on relevanttia.
• Sisältöä ja mainostusta koskevat tiedot: tiedot verkkomainostuksemme ja sisältömme käytöstä sinulle näytettävillä sivuilla tai sovellusnäytöillä, tai liikehdintäsi kyseisen sisällön tai mainosten alueilla (esim. hiiren liikuttaminen kohteiden päällä, hiiren napsautukset, kaikki lomakkeet, joita täytät kokonaan tai osittain) ja kaikki kosketusnäytön kautta tapahtuva vuorovaikutus.
• Näkemykset ja mielipiteet: kaikki tarjoamasi palaute.

(E) Arkaluonteiset henkilötiedot

Yhteenveto – Arkaluonteiset henkilötiedot
Emme pyri arkaluonteisten henkilötietojen keräämiseen tai käsittelemiseen. Kun meidän täytyy käsitellä arkaluonteisia henkilötietoja lailliseen tarkoitukseen, teemme niin sovellettavan lain mukaisesti.

Emme pyri arkaluonteisten henkilötietojen keräämiseen tai käsittelemiseen normaalin liiketoimintamme puitteissa. Kun arkaluonteisia henkilötietojasi täytyy käsitellä jostain syystä, teemme niin jollakin seuraavista laillisista perusteista:
• Sovellettavien lakien noudattaminen: Käsittelemme arkaluonteisia henkilötietojasi, kun sovellettava laki tätä vaatii tai sen sallii (esim. noudattaaksemme monimuotoisuutta koskevia raportointivelvollisuuksia),
• Rikoksen havaitseminen ja ehkäiseminen: Käsittelemme arkaluonteisia henkilötietojasi, kun tämä on tarpeen rikoksen havaitsemisen tai ehkäisyn kannalta (esim. petoksen ehkäisy),
• Laillisten oikeuksien selvittäminen, käyttäminen ja puolustaminen: Saatamme käsitellä arkaluonteisia henkilötietojasi, kun tämä tapahtuu laillisten oikeuksien selvittämiseksi, käyttämiseksi tai puolustamiseksi, tai
• Suostumus: Käsittelemme arkaluonteisia henkilötietojasi, kun olemme sovellettavan lain mukaisesti hankkineet nimenomaisen etukäteissuostumuksesi arkaluonteisten henkilötietojesi käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn - sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeen tai pakollista millään tavalla).

Jos toimitat meille arkaluonteisia henkilötietojasi, sinun täytyy varmistua, että voit laillisesti luovuttaa tällaisia tietoja meille, ja että kyseisten arkaluonteisten tietojen käsittelyä koskee laillinen käsittelyn oikeusperuste.

(F) Käsittelyn tarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet

Yhteenveto - Käsittelyn tarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet
Käsittelemme henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten: tarjotaksemme sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palvelujemme käyttöä sinulle, liiketoimintamme harjoittamiseen, viestintään kanssasi, IT-järjestelmiemme hallintaan, terveyteen ja turvallisuuteen, rahoitusjohtamiseen, kyselyiden suorittamiseen, tilojemme ja järjestelmiemme turvallisuuden varmistamiseen, tutkimusten tekemiseen tarvittaessa, sovellettavan lain noudattamiseen, sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen, petoksen ehkäisyyn sekä rekrytointiin ja työhakemuksiin.

Suoritamme tällaista henkilötietojen käsittelyä sovellettavan lain mukaisesti ja perustuen seuraaviin käsittelyn oikeusperusteisiin:

Käsittelytoiminto

• Sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme toimittaminen: sivustojemme, sovellustemme ja tuotteidemme tai palvelujemme tarjoaminen; mainosmateriaalin tarjoaminen pyydettäessä; ja kyseisiin sivustoihin, sovelluksiin, tuotteisiin tai palveluihin liittyvä viestintä kanssasi.
• Liiketoimintamme harjoittaminen: sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme ylläpito ja hallinta; sisällön tarjoaminen sinulle; mainostietojen ja muiden tietojen esittäminen sinulle; viestintä ja vuorovaikutus kanssasi sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme tai palveluidemme kautta; ja sivustoihimme, sovelluksiimme, tuotteisiimme tai palveluihimme tehdyistä muutoksista ilmoittaminen.
• Viestintä ja markkinointi: viestintä kanssasi minkä tahansa kanavan kautta (kuten sähköpostitse, puhelimitse, tekstiviestillä, sosiaalisen median kautta, postitse tai henkilökohtaisesti) sekä uutiset ja muut tiedot, joista saatat olla kiinnostunut, mikä tapahtuu aina etukäteissuostumustasi noudattaen, jos sovellettava laki tämän vaatii. Lisäksi yhteystietojesi ylläpito sikäli kuin se on aiheellista, ja etukäteissuostumuksesi hankinta tarvittaessa.
• IT-järjestelmien hallinta: viestintä-, IT- ja tietoturvajärjestelmiemme hallinta ja harjoittaminen, ja tällaisten järjestelmien tarkistukset (mukaan lukien tietoturvatarkastukset) ja valvonta.
• Terveys ja turvallisuus: terveyden ja turvallisuuden arviointi ja tietueiden ylläpito; turvallisen ja tietosuojatun ympäristön tarjoaminen tiloissamme; ja asianmukaisten laillisten velvoitteiden noudatus.
• Rahoitushallinta: myynti, rahoitus, yrityksen tarkistus ja toimittajahallinta.
• Kyselyt: vuorovaikutus kanssasi, jonka tarkoituksena on saada tietää sivustoihimme, sovelluksiimme, tuotteisiimme tai palveluihimme liittyviä mielipiteitäsi.
• Turvallisuus: tilojemme fyysinen turvallisuus (mukaan lukien tiedot vierailuista tiloissamme), CCTV-nauhoitukset ja elektroninen turvallisuus (mukaan lukien kirjautumistiedot ja käyttöoikeustiedot).
• Tutkimukset: käytäntöjemme ja rikosten havaitseminen, tutkinta ja ehkäiseminen sovellettavan lain mukaisesti.
• Oikeudenkäynnit: laillisten oikeuksien selvittämiseksi, käyttämiseksi tai puolustamiseksi.
• Lain noudattaminen: laillisten ja säädöksellisten velvoitteidemme noudattaminen sovellettavan lain mukaisesti.
• Sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme kehittäminen: ongelmien tunnistaminen sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme piirissä; sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme parannusten suunnittelu; ja uusien sivustojen, sovellusten, tuotteiden tai palveluiden luominen.
• Petoksen ehkäisy: petoksen havainto, estäminen ja tutkiminen.
• Rekrytointi ja työhakemukset: rekrytointitoiminta, työpaikkojen mainostaminen, haastatteluun liittyvät toiminnot, hakijan työpaikan soveltuvuusanalyysi, tiedot palkkauspäätöksistä, tarjouksen tiedot ja hyväksyntätiedot.

Käsittelyn oikeusperusteet

• Käsittely on tarpeellista kaikkien kanssamme sopimiesi sopimusten yhteydessä tai ryhtyäksesi toimenpiteisiin ennen sopimuksen solmimista kanssamme, tai
• Meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi palveluidemme tarjoamiseksi (siinä määrin kuin sinun etusi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät mene tällaisen oikeutetun edun edelle), tai
• Olemme hankkineet sinulta etukäteen suostumuksen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään vain täysin vapaaehtoiseen käsittelyyn – sitä ei käytetä käsittelyyn, joka on tarpeellista tai pakollista jollakin tavalla).
• Käsittely on tarpeen laillisen velvollisuuden noudattamiseksi, tai
• Meillä on oikeutettu etu käsitellä henkilötietojasi viestintä- ja IT-järjestelmien hallintaa ja ylläpitoa varten (siinä määrin kun sinun etusi, perusoikeutesi tai -vapautesi eivät mene tällaisen oikeutetun edun edelle).
• Käsittely on tarpeen yksilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi.

(G) Henkilötietojen siirtäminen tietojen käsittelijälle ja luovuttaminen ulkopuolisille tahoille

Yhteenveto - Henkilötietojen luovuttaminen ulkopuolisille tahoille
Luovutamme henkilötietoja laillisille valvontaviranomaisille, ulkoisille neuvonantajillemme, käsittelijöillemme, laillisen oikeudenkäynnin yhteydessä kaikille osapuolille tarvittaessa sekä kaikille osapuolille tarvittaessa rikosten tutkimiseen, havaitsemiseen tai ehkäisemiseen. Näiden lisäksi liiketoimintamme ostajalle ja ulkopuolisille tahoille, jotka tarjoavat sivustoillamme tai sovelluksissamme käytettävää mainostusta, lisäosia tai sisältöä.

Luovutamme henkilötietoja muille Nobia-konsernin yhtiöille laillisia liiketoimintatarkoituksia varten sekä sivustojemme, sovellustemme, tuotteidemme ja palveluidemme ylläpitämiseksi voidaksemme tarjota niitä sinulle sovellettavan lain mukaisesti. Lisäksi luovutamme henkilötietojasi:
• sinulle, ja tarvittaessa nimittämillesi edustajille,
• lakia edustaville ja valvontaviranomaisille pyydettäessä tai ilmoittaaksemme lain tai säädöksen todellisesta tai epäillystä rikkomuksesta,
• kirjanpitäjille, tilintarkastajille, lakimiehille ja muille Nobian ulkopuolisille neuvonantajille sitovia sopimuksellisia vaitiolovelvollisuuksia noudattaen,
• kolmannen osapuolen käsittelijöille (kuten maksupalveluiden tarjoajat, kuljetusyritykset, jne.) kaikkialla maailmassa alla olevassa osiossa 0 esitettyjen vaatimusten mukaisesti,
• kaikille asianmukaisille osapuolille, lain täytäntöönpanoviranomaisille tai tuomioistuimelle siinä määrin kuin se on tarpeellista laillisten oikeuksien selvittämiseksi, käyttämiseksi tai puolustamiseksi,
• kaikille asianmukaisille osapuolille rikosten ehkäisemiseksi, tutkimiseksi, havaitsemiseksi tai rikosoikeudellisten seuraamusten toteuttamiseksi,
• kaikille ulkopuolisten tahojen ostajille, jos myymme tai siirrämme kaikki tai jonkin merkittävän osan liiketoiminnasta tai omaisuusvaroista (mukaan lukien uudelleenorganisointi, hajottaminen tai likvidointi), ja
• kaikille asianmukaisille ulkopuolisille palveluntarjoajille, kun sivustoillamme ja sovelluksissamme käytetään ulkoisen tahon mainostusta, lisäosia tai sisältöä. Jos päätät käyttää näitä mainostuksia, lisäosia tai sisältöä, henkilötietojasi saatetaan jakaa ulkopuolisen palveluntarjoajan kanssa. Suosittelemme, että tutustut kyseisen ulkopuolisen tahon tietosuojakäytäntöön ennen kuin olet tekemisissä sen mainostuksen, lisäosien tai sisällön kanssa.

Kun annamme ulkopuoliselle henkilötietojen käsittelijälle henkilötietojasi, käsittelijä on sitovien sopimuksellisten velvollisuuksien alainen seuraavasti: (i) se voi käsitellä henkilötietojasi vain etukäteen antamiemme kirjallisten ohjeiden mukaisesti ja (ii) sen täytyy ryhtyä toimenpiteisiin henkilötietojen tietoturvan suojaamiseksi ja myös muiden sovellettavan lain vaatimusten mukaisesti.

(H) Henkilötietojen kansainväliset siirrot

Yhteenveto – Henkilötietojen kansainväliset siirrot
Siirrämme henkilötietoja vastaanottajille muissa maissa. Kun siirrämme henkilötietoja ETA:sta ETA:n ulkopuolella olevalle vastaanottajalle, joka ei tarjoa riittävää tietosuojan tasoa, teemme tämän EU-US Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti.

Liiketoimintamme kansainvälisen luonteen vuoksi siirrämme henkilötiedot Nobia-konsernin sisällä ja kolmansille osapuolille edellä esitetyn osion 0 sekä tässä ilmoituksessa määriteltyjen tarkoitusten mukaisesti. Tästä syystä siirrämme henkilötiedot muihin maihin, joilla saattaa olla erilaiset lait ja tietosuojan noudattamista koskevat vaatimukset kuin ne, joita sovelletaan maassasi.

Kun siirrämme henkilötietoja ETA:sta ETA:n ulkopuolella olevalle vastaanottajalle, joka ei tarjoa riittävää tietosuojan tasoa, teemme tämän EU-US Privacy Shield -järjestelyn mukaisesti. Sinulla on oikeus pyytää kopiota EU-US Privacy Shield -sertifikaatiostamme alla osiossa (P) esitettyjen yhteystietojen kautta.

Huomaa, että kun siirrät henkilötietoja suoraan Nobian ETA:n ulkopuolella olevaan yhtiöön, emme ole vastuussa kyseisestä henkilötietojen siirrosta. Käsittelemme tästä huolimatta henkilötietosi siitä hetkestä, jolloin saamme kyseiset tiedot, tämän ilmoituksen ehtojen mukaisesti.

(I) Tietojen turvallisuus

Yhteenveto – Tietojen turvallisuus
Toteutamme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia tietoturvatoimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi. Varmista, että kaikki meille toimittamasi henkilötiedot lähetetään turvallisesti.

Me olemme toteuttaneet asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joiden tarkoituksena on suojata henkilötietojasi tahattomalta tai laittomalta tuhoamiselta, menettämiseltä, muutoksilta, luvattomalta luovuttamiselta, luvattomalta käytöltä ja muilta laittomilta tai luvattomilta käsittelymuodoilta sovellettavan lain mukaisesti.

Koska internet on avoin järjestelmä, tietojen lähettäminen internetin kautta ei ole täysin turvallista. Vaikka toteutamme kaikki kohtuulliset toimenpiteet suojataksemme henkilötietojasi, emme voi taata meille internetin välityksellä lähetettyjen tietojesi tietoturvaa – kaikki tällainen lähettäminen on omalla vastuullasi. Velvollisuutesi on varmistaa, että kaikki meille toimittamasi henkilötiedot lähetetään turvallisesti.

(J) Tietojen oikeellisuus

Yhteenveto – Tietojen oikeellisuus
Ryhdymme kaikkiin kohtuulisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietosi pidetään oikeina ja ajan tasalla ja poistetaan tai oikaistaan, jos meille tiedotetaan epätarkkuuksista.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että
• käsittelemämme henkilötietosi ovat oikeita ja päivitetään tarpeen mukaan, ja
• kaikki käsittelemämme epätarkat henkilötietosi (ottaen huomioon se, mitä varten ne käsiteltiin) poistetaan tai oikaistaan viivytyksettä.

Saatamme ajoittain pyytää sinua vahvistamaan henkilötietojesi oikeellisuuden.

(K) Tietojen minimointi

Yhteenveto – Tietojen minimointi
Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin rajoittaaksemme henkilötietojesi käsittelyä vain tarpeelliseen määrään.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että käsittelemämme henkilötietosi rajoitetaan sellaisiin henkilötietoihin, jotka ovat kohtuullisesti tarpeen tässä ilmoituksessa esitettyjen tarkoitusten mukaisesti.

(L) Tietojen säilytys

Yhteenveto – Tietojen säilytys
Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietosi säilytetään vain niin kauan kuin niitä tarvitaan laillisen tarkoituksen vuoksi.

Ryhdymme kaikkiin kohtuullisiin toimenpiteisiin varmistaaksemme, että henkilötietosi käsitellään vain minimiajan, joka on tarpeen tässä ilmoituksessa määritettyihin tarkoituksiin. Ehdot henkilötietojesi säilyttämisajan määrittämisestä ovat seuraavat:

(1) säilytämme henkilötiedot muodossa, josta henkilöllisyys voidaan tunnistaa vain niin kauan kuin:
(a) meillä on jatkuva liikesuhde kanssasi (esim. kun olet palveluidemme käyttäjä tai laillisesti postituslistallamme etkä ole kieltäytynyt postin vastaanottamisesta), tai
(b) henkilötietojasi tarvitaan tässä ilmoituksessa määritettyihin laillisiin tarkoituksiin (esim. kun henkilötietosi sisältyvät sopimukseen meidän ja työnantajasi välillä, ja meillä on oikeutettu etu käsitellä kyseisiä tietoja liiketoimintamme harjoittamiseksi ja velvollisuuksiemme täyttämiseksi kyseisen sopimuksen alaisena, tai meillä on laillinen velvollisuus säilyttää henkilötietosi),
lisäksi:
(2) seuraavan ajan
(a) sovellettavan lain mukaisen rajoitusjakson ajan (esim. aika, jona henkilö voi esittää henkilötietoihisi liittyvän laillisen kanteen meitä vastaan tai jossa henkilötietosi ovat merkitykselliset), ja
(b) lisäksi kahden (2) kuukauden ajan kyseisen rajoitusajan jälkeen (niin että jos henkilö esittää laillisen kanteen rajoitusjakson lopussa, meillä on vielä kohtuullinen aika tunnistaa kaikki kyseisen vaateen kannalta merkitykselliset henkilötiedot),
ja:
(3) lisäksi, jos aiheellisia laillisia kanteita nostetaan, käsittelemme henkilötietoja ylimääräisen ajanjakson verran, joka on tarpeellista kyseisen kanteen takia.

 Kappaleissa (2)(a) ja (2)(b) edellä esitettyjen jaksojen aikana rajoitamme henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä tietojen säilyttämiseen ja niiden tietoturvan ylläpitoon, paitsi jos kyseisiä tietoja tarvitaan nähtäviksi laillisiin vaateisiin tai sovellettavan lain mukaiseen velvollisuuteen.

Kun edellä kappaleissa (1), (2) ja (3) mainitut ajanjaksot ovat päättyneet sovellettavissa määrin, toimimme seuraavasti:
• joko poistamme tai tuhoamme merkitykselliset henkilötiedot, tai
• muutamme merkitykselliset henkilötiedot nimettömiksi.

(M) Lailliset oikeutesi

Yhteenveto – Lailliset oikeutesi
Sinulla saattaa olla erilaisia oikeuksia sovellettavan lain mukaisesti, kuten oikeutesi olla toimittamatta meille henkilötietojasi, oikeus päästä henkilötietoihisi, oikeus pyytää virheiden korjausta, oikeus pyytää poistoa tai käsittelyn rajoittamista, oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, oikeus saada henkilötietosi siirretyksi toiselle rekisterinpitäjälle, oikeus peruuttaa suostumus ja oikeus tehdä kantelu tietosuojaviranomaisille. Joissakin tapauksissa on tarpeellista toimittaa todiste henkilöllisyydestäsi ennen kuin näitä oikeuksia voidaan noudattaa.

Sinulla saattaa myös olla sovellettavan lain mukaisesti seuraavat oikeudet asianmukaisten henkilötietojesi käsittelyyn:
• oikeus olla toimittamatta meille henkilötietojasi (huomaa kuitenkin, että emme voi tarjota sinulle täyttä hyötyä sivustoistamme, sovelluksistamme, tuotteistamme ja palveluistamme, jos et toimita meille henkilötietojasi – emme ehkä esim. pysty käsittelemään pyyntöjäsi ilman tarpeellisia tietoja),
• oikeus pyytää pääsyä relevantteihin henkilötietoihisi tai pyytää niistä kopiota yhdessä kyseisten relevanttien henkilötietojen luonnetta, käsittelyä ja luovuttamista koskevien tietojen kanssa,
• oikeus pyytää relevanttien henkilötietojesi epätarkkuuksien oikaisua,
• oikeus pyytää laillisin perustein:
- asianmukaisten merkityksellisten henkilötietojesi poistoa, tai
- asianmukaisten merkityksellisten henkilötietojesi käsittelyn rajoitusta,
• oikeus saada määrätyt asianmukaiset henkilötiedot siirrettäväksi toiselle rekisterinpitäjälle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneella luettavassa muodossa,
• kun käsittelemme merkityksellisiä henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, oikeus peruuttaa kyseinen suostumus (ottamalla huomioon, että kyseinen peruuttaminen ei vaikuta sellaisen käsittelyn laillisuuteen, joka on suoritettu ennen päivämäärää, jolloin saimme ilmoituksen peruutuksesta, eikä se estä henkilötietojesi käsittelyä muiden käytettävissä olevin laillisin perustein), ja
• oikeus tehdä kanteluita relevanttien henkilötietojesi käsittelystä tietosuojaviranomaiselle (erityisesti sen EU:n jäsenvaltion tietosuojaviranomaiselle, jossa asut tai jossa olet töissä tai jossa väitetty rikkomus esiintyi, tai nämä kaikki, mikäli sovellettavissa).

Sinulla saattaa myös olla sovellettavan lain mukaisesti seuraavat lisäoikeudet, jotka liittyvät relevanttien henkilötietojesi käsittelyyn:
• oikeus vastustaa henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen perustuen tiettyjen henkilötietojesi käsittelyä, ja
• oikeus vastustaa tiettyjen henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin.

Tämä ei vaikuta lakisääteisiin oikeuksiisi.

Jos haluat käyttää yhtä tai useampaa näistä oikeuksista tai esittää näihin oikeuksiin tai muuhun tämän ilmoituksen säännökseen liittyviä kysymyksiä, tee se alla olevassa osassa (Q) esitettyjen yhteystietojen kautta. Huomaa, että
• joissakin tapauksissa on tarpeellista toimittaa todiste henkilöllisyydestäsi ennen kuin voimme ottaa nämä oikeudet käyttöön, ja
• jos pyyntösi vaatii lisätietojen esittämistä (esim. jos joudutaan päättämään, onko joku käsittely sovellettavan lain mukainen), tutkimme pyyntösi mahdollisimman nopeasti ennen kuin päätämme, mihin toimenpiteeseen on syytä ryhtyä.

(N) Evästeet ja vastaavat teknologiat

Yhteenveto - Evästeet ja vastaavat teknologiat
Käsittelemme henkilötietoja evästeitä ja vastaavia teknologioita hyödyntäen. Katso lisätietoja[Evästeitä koskeva käytäntö].

Kun vierailet sivustollamme tai käytät sovellustamme, me asetamme tavallisesti evästeitä laitteeseesi tai luemme jo laitteellasi olevia evästeitä. Tämä tapahtuu kuitenkin etukäteissuostumustasi noudattaen aina, kun sovellettava laki sitä vaatii. Käytämme evästeitä tallentaaksemme tietoja laitteestasi, selaimestasi ja joissakin tapauksissa mieltymyksistäsi ja selailutavoistasi. Käsittelemme henkilötietojasi evästeitä ja vastaavia teknologioita hyödyntäen [evästeitä koskevan käytäntömme mukaisesti].

(O) Käyttöehdot

Yhteenveto - Yleiset käyttöehdot
Käyttöehtomme ohjaavat kaikkea sivustojemme, sovellustemme ja palveluidemme käyttöä.

Kaikki sivustojemme, sovellustemme ja palveluidemme käyttö on alaista. Suosittelemme, että tarkastat käyttöehtomme säännöllisesti kakkien ajoittain mahdollisesti tekemiemme muutosten varalta.

(P) Suoramarkkinointi

Yhteenveto – Suoramarkkinointi
Käsittelemme henkilötietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä sivustoja, sovelluksia, tuotteita tai palveluita koskevien tietojen tarjoamiseksi, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Voit lopettaa viestien vastaanottamisen maksutta milloin tahansa.

Käsittelemme henkilötietoja ottaaksemme sinuun yhteyttä sähköpostin, puhelimen, postin tai muun viestintäkanavan kautta tarjotaksemme sinua mahdollisesti kiinnostavia tietoja sivustoista, sovelluksista, tuotteista tai palveluista. Jos tarjoamme sinulle sivustoja, sovelluksia, tuotteita tai palveluita, saatamme lähettää sinulle tietoja niihin liittyen. Lisäksi saatamme lähettää sinulle tietoja tulevista kampanjoistamme tai muita sellaisia tietoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Tämä tapahtuu käyttämällä meille antamiasi yhteystietoja ja noudattamalla etukäteissuostumustasi aina, kun sovellettava laki sitä vaatii.

Voit peruuttaa markkinointiviestien vastaanottamisen milloin tahansa napsauttamalla yksinkertaisesti jokaisen lähettämämme markkinointiviestin sisältämää peruutuslinkkiä. Kun olet peruuttanut viestien vastaanottamisen, emme lähetä sinulle markkinointiviestejä, mutta joissakin olosuhteissa otamme sinuun edelleen yhteyttä pyytämiesi sivustojen, sovellusten, tuotteiden tai palvelujen tarkoituksen vaatimalla tavalla.

(Q) Rekisterinpitäjien tiedot

Yhteenveto – Rekisterinpitäjien tiedot
Useat Nobia-konsernin yhtiöt toimivat rekisterinpitäjinä tämän tietosuojailmoituksen mukaisissa tarkoituksissa.

Tälle ilmoitukselle relevantit rekisterinpitäjät ovat:

Rekisterinpitäjä yksikkö:

Novart OyPL10
15561 Nastola

(R) Määritelmät

• "Sovellus" tarkoittaa kaikkia sovelluksia, jotka olemme tarjonneet käytettäväksi (mukaan lukien tilanteet, joissa tarjoamme tällaiset sovellukset käytettäviksi ulkopuolisten tahojen ostos- tai markkinapaikkojen tai muiden keinojen kautta).

• "Riittävä tietosuojan taso" liittyy Euroopan komission tekemään päätökseen henkilötietojen siirtämisestä kolmansiin maihin tai kansainvälisiin järjestöihin. Jos komissio katsoo, että kyseinen kolmas maa tai kolmannen maan alue tai yksi tai useampi tietty sektori tai kyseinen kansainvälinen järjestö varmistaa riittävän tietosuojan tason, on henkilötietojen siirto yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan hyväksyttävä tälle taholle.
• "Eväste" tarkoittaa pientä tiedostoa, joka asetetaan laitteellesi, kun vierailet verkkosivustolla (mukaan lukien sivustomme). Tässä ilmoituksessa viittaus "evästeeseen" sisältää analogiset teknologiat, kuten verkkojäljitteet ja läpinäkyvät GIF-tiedostot.

• "Rekisterinpitäjä" tarkoittaa tahoa, joka päättää kuinka ja miksi henkilötietoja käsitellään. Monissa maissa rekisterinpitäjillä on ensisijainen vastuu tietosuojalakien noudatuksesta.

• "Tietosuojaviranomainen" tarkoittaa itsenäistä julkista viranomaista, jonka laillinen tehtävä on valvoa sovellettavien tietosuojalakien noudattamista.

• "ETA" tarkoittaa Euroopan talousaluetta.

• "Henkilötiedot" tarkoittavat tietoja, jotka koskevat ketä tahansa yksilöä tai joista yksilö on suoraan tai epäsuorasti tunnistettavissa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman kyseisen yksilön fyysisen, fysiologisen, geneettisen, henkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.

• "Käsittely", "käsitteleminen" tai "käsitelty" tarkoittaa kaikkea henkilötiedoille suoritettuja toimenpiteitä joko automaattisesti tai muulla tavoin, kuten keräystä, kirjaamista, organisoimista, jäsentelemistä, säilyttämistä, muokkaamista tai muuntamista, noutamista, konsultointia, käyttämistä, tietojen luovuttamista siirtämällä, levittämällä tai asettamalla ne muutoin saataville, tietojen yhteensovittamista tai yhdistämistä, rajoittamista, poistamista tai tuhoamista.

• "Käsittelijä" tarkoittaa mitä tahansa henkilöä, yhtiötä tai muuta elintä, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän puolesta ja lukuun (muu kuin rekisterinpitäjän työntekijä).

• "Profilointi" tarkoittaa kaikkia henkilötietojen automatisoituja käsittelyitä, jotka koostuvat henkilötietojen käytöstä luonnollisen henkilön henkilökohtaisten ominaisuuksien arvioimiseen, erityisesti henkilön työsuoriutumiseen, taloudelliseen tilanteeseen, terveyteen, henkilökohtaisiin mieltymyksiin, etuihin, luotettavuuteen, käyttäytymiseen, sijaintiin tai liikkumisiin liittyvää analysointia tai ennustamista.

• "Merkitykselliset henkilötiedot" tarkoittavat henkilötietoja suhteessa asemaamme rekisterinpitäjänä.

• "Arkaluonteiset henkilötiedot" tarkoittavat henkilötietoja, jotka koskevat rotua tai etnisyyttä, poliittisia mielipiteitä, uskonnollisia tai filosofisia uskomuksia, ammattiliittojen jäsenyyttä, geneettisten tai biometristen tietojen käsittelyä henkilön yksiselitteistä tunnistamista varten, fyysistä tai henkistä terveyttä taikka sukupuolielämää (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan mukaiset erityisiä henkilötietoryhmiä koskevat tiedot). Lisäksi kaikkia todellisia tai väitettyjä rikostuomioita tai rikkomuksia koskevat tiedot (yleisen tietosuoja-asetuksen 10 artiklan mukaiset tiedot) sekä sosiaaliturvatunnusta tai muita tietoja, joita pidetään arkaluonteisina sovellettavan lain mukaisesti.

• "Mallisopimuslausekkeet" tarkoittavat Euroopan komission tai tietosuojaviranomaisen vahvistamia ja Euroopan komission hyväksymiä mallisiirtolausekkeita.

• "Sivusto" tarkoittaa mitä tahansa verkkosivustoa, jota ylläpidämme tai jota ylläpidetään puolestamme.